BUSCA EN GOOGLE

dimecres, 27 d’abril del 2011

SORTIDA AL MARENOSTRUM I AL CESCA

Hola gent! Ja som aquí un altre cop, aquesta vegada us explicarem la nostra sortida al supercomputador Mare Nostrum i al CESCA (Centre de Supercomputació de Catalunya).



La primera visita va ser al Mare Nostrum, el qual està ubicat dins d’una capella molt antiga, fet que ens va impressionar molt. A l’entrada ens esperava un senyor que ens va i ensenyar unes de les primeres màquines de la història Barcelona Supercomputing Center, i explicar a continuació la evolució de les supercomputadores fins a dia de avui. Al final del trajecte ens varen passar un vídeo explicatiu molt interessant, on explicava l’evolució dels supercomputadors a l’escala mundial.

La segona visita va ser al Centre de Supercomputació da Catalunya (CESCA), un consorci públic creat l'any 1991. Des de llavors no ha parat de créixer i s'ocupa de càlculs molts complexes en l'àrea de comunicacions administra i manté l'anella científica que l'integren diverses universitats i centres d'investigació, a més de tenir el node de la "RED IRIS" a Catalunya. Tota aquesta informació ens va ser explicada amb tot detall per una treballadora amb molta experiència, que ens va fer cinc cèntims del funcionament de l'empresa i el seu desenvolupament. Tot seguit, vam poder veure alguns supercomputadors, però no tots, per raons de seguretat.
I fins aquí una de les sortides formatives més interessants de la Casa d'Oficis.

Aquí us deixem un parell d'enllaços per a més informació:
Barcelona Supercomputing Center: http://www.bsc.es/
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada