BUSCA EN GOOGLE

dimecres, 27 d’abril del 2011

SORTIDA AL MARENOSTRUM I AL CESCA

Hola gent! Ja som aquí un altre cop, aquesta vegada us explicarem la nostra sortida al supercomputador Mare Nostrum i al CESCA (Centre de Supercomputació de Catalunya).



La primera visita va ser al Mare Nostrum, el qual està ubicat dins d’una capella molt antiga, fet que ens va impressionar molt. A l’entrada ens esperava un senyor que ens va i ensenyar unes de les primeres màquines de la història Barcelona Supercomputing Center, i explicar a continuació la evolució de les supercomputadores fins a dia de avui. Al final del trajecte ens varen passar un vídeo explicatiu molt interessant, on explicava l’evolució dels supercomputadors a l’escala mundial.

La segona visita va ser al Centre de Supercomputació da Catalunya (CESCA), un consorci públic creat l'any 1991. Des de llavors no ha parat de créixer i s'ocupa de càlculs molts complexes en l'àrea de comunicacions administra i manté l'anella científica que l'integren diverses universitats i centres d'investigació, a més de tenir el node de la "RED IRIS" a Catalunya. Tota aquesta informació ens va ser explicada amb tot detall per una treballadora amb molta experiència, que ens va fer cinc cèntims del funcionament de l'empresa i el seu desenvolupament. Tot seguit, vam poder veure alguns supercomputadors, però no tots, per raons de seguretat.
I fins aquí una de les sortides formatives més interessants de la Casa d'Oficis.

Aquí us deixem un parell d'enllaços per a més informació:
Barcelona Supercomputing Center: http://www.bsc.es/
  

dilluns, 18 d’abril del 2011

COM ES RECICLEN ELS ORDINADORS A CATALUNYA?

La setmana passada va venir el senyor Josep Caminals d'electrorecycling a explicar-nos el funcionament de la "seva empresa", la qual forma una xarxa de recollida d'aparells elèctrics i electrònics amb totes les deixalleries de Catalunya. Ells s'ocupen del reciclatge d'aquests materials.


En Josep ens va passar un Power Point explicatiu sobre totes les accions que feia l'empresa per reciclar tot tipus de material electrònic. Des del moment d'anar a buscar el producte al client fins el tractament d'aquests materials. La finalitat és tornar-los a utilitzar.

divendres, 1 d’abril del 2011

GRAN XERRADA DE GUIFI.NET

Avui al matí un home anomenat Xevi Torres ha vingut a la Casa d'Oficis per explicar-nos què és i com funciona la xarxa oberta,  lliure i neutral Guifi.net.


En primer lloc, en Xevi ens ha explicat el naixement de Guifi.net al poble de Gurb, el qual va sorgir de la necessitat de tenir xarxa a les afores dels poble i ciutats. Sense ànim de lucre i amb moltes ganes de crear i fer créixer un model que avui en dia és un exemple, Guifi.net s'està extenent sense parar.



Amb una explicació ràpida però entenedora, hem après com s'instal·la i configura un node per poder accedir a la xarxa lliure i oberta.


Ara cadascú de nosaltres podem ser un node més d'aquest exemple de xarxa oberta a tothom.